Menu
Van de voorzitter: “Vakantieperiode geen stilstand”

De vakantieperiode betekent niet dat er stilstand is. Voor het nieuwe kabinet was er werk aan de winkel. Deze periode is aangegrepen om te komen tot een regeerprogramma op basis van het hoofdlijnenakkoord. Naast de gebruikelijke augustusbesluitvorming over de begroting en koopkracht.

Vlak voor het reces na de installatie van het nieuwe kabinet was er op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ook afscheid van de ministers Karien van Gennip en Carola Schouten. Een moment om ook als VCP acte de présence te geven. Beiden heb ik bedankt voor de samenwerking gedurende de afgelopen periode en succes gewenst voor de toekomst. Aan het eind van het reces was er op het strand van Scheveningen een afscheid van Mark Rutte als minister-president. Een gelegenheid waarbij ik ook veel oude, bekende gezichten uit de polder mocht begroeten.

Met de polder hebben we eind van de zomer ook weer ons eerste overleg gehad met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Eddy van Hijum en minister van Economische Zaken Dirk Beljaarts. Een goede gelegenheid om het belang te benadrukken van de uitvoering van het MLT- arbeidsmarktpakket. Ook heb ik aandacht gevraagd voor de positie van middengroepen in het kader van bestaanszekerheid en ‘werken moet lonen’. Verder was ik aanwezig bij een rondetafel over arbeidsmigratie die aan het eind van het reces georganiseerd werd door de minster van Sociale Zaken.

Aan het eind van het zomer begonnen de eerste RVU-acties van de politie weer. De media wilde ook weten waar het stond met afspraken over vervroegd uitreden. Na de begrotingsraden kwam het bericht naar buiten dat sociale partners voor overleg over de RVU uitgenodigd zouden worden. Wij staan nu aan de vooravond van dit overleg. Onze eisen zijn bekend, het is nu aan het kabinet om daar in een voorstel aan tegemoet te komen.

Nu iedereen weer terug is van vakantie wens ik iedereen een goede start. Het overleg tussen sociale partners en met de overheid komt weer op gang. Voor de VCP hebben we deze week afgetrapt met bijeenkomsten van onze werkgroep pensioenen en de centrale beleidsadvies commissie.

Laatste nieuws

Tijdelijk personeel

5 september 2024

Snel zekerheid na fouten UWV nodig

Nog altijd geen zicht op akkoord over een permanente en verbeterde zwaarwerk-regeling’

5 september 2024

Nog altijd geen zicht op akkoord over een permanente en verbeterde zwaarwerk-regeling’

Van de voorzitter: “Vakantieperiode geen stilstand”

4 september 2024

Van de voorzitter: “Vakantieperiode geen stilstand”

Meer nieuws