Menu
Campagne ‘Leren op de werkvloer levert aardig wat op’

De VCP heeft meegewerkt aan het tot stand komen van de campagne ‘Leren op de werkvloer levert aardig wat op’. Deze focust op de waardevolle leermomenten die vaak onopgemerkt plaatsvinden in alledaagse werksituaties. Daarmee proberen we het belang in te laten zien van een leercultuur en leren op de werkvloer.

Aandacht voor leercultuur leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan wordt belangrijk gevonden door de VCP. Afgelopen tijd zijn de faciliteiten voor werknemers om te kunnen scholen en ontwikkelen beperkt. Eerst is de scholingsaftrek vervangen door beperkter STAP-budget, maar dat is inmiddels ook beëindigd. Daarmee ontbreekt een faciliteit voor werknemers om eigen regie te nemen in leren en ontwikkelen.

Achtergrond

De noodzaak voor een leven lang ontwikkelen groeit, de urgentie wordt echter niet overal gevoeld. Het is belangrijk om een sterke leercultuur te ontwikkelen, waarin leren en ontwikkelen de normaalste zaak van de wereld is voor iedereen en in alle bedrijven en organisaties. Met de campagne ‘Leren op de werkvloer levert aardig wat op’ wil het ministerie van SZW hier graag aan bijdragen. Er zijn al veel initiatieven op het gebied van het stimuleren van leercultuur. Deze initiatieven gaan bij elkaar optellen door de communicatie samen te brengen onder de noemer ‘Vandaag gedaan, vandaag geleerd’. Met deze slogan wordt leren voorgesteld als iets kleins en plezierigs, wat ogen opent voor de waarde van informele leermomenten op het werk en bijdraagt aan een sterkere leercultuur.

Meer info: https://mijnleercultuur.nl/

Laatste nieuws

Sociaal veilig samenwerken

11 oktober 2024

Veilig en prettig werken: omstanderstraining

Sturen op arbeidsmarkt, scholing en innovatie bij opgaven water, bodem en natuur

4 oktober 2024

Sturen op arbeidsmarkt, scholing en innovatie bij opgaven water, bodem en natuur

Oproep aan de politiek om te luisteren

2 oktober 2024

Oproep aan de politiek om te luisteren

Meer nieuws