Menu
Manager? Meld u nu aan voor de ‘Managementtraining Sociale Veiligheid’

De VCP is blij dat de website ‘Managementtraining Sociale Veiligheid‘ live is! Deze training, door De Baak aangeboden, wordt door de VCP van harte aanbevolen. De VCP roept op om dit zo breed mogelijk te delen, zodat veel leidinggevenden bereikt worden. De training is op initiatief van de VCP ontwikkeld en uitgezet. Dankzij de aanpak grensoverschrijdend gedrag van het kabinet kan deze gratis worden aangeboden.

VCP initiatief als onderdeel van brede aanpak

De training is onderdeel van de aanpak grensoverschrijdend gedrag en behoort bij de plannen van sociale partners. Op initiatief van de VCP, omarmt door alle partijen binnen de Stichting van de Arbeid, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Regeringscommissaris Grensoverschrijdend Gedrag, is deze training uitgezet en ontwikkeld door De Baak. De VCP vindt het belangrijk dat er een training is die zich richt op het middelmanagement waar veel vragen en problemen bij elkaar komen. Zij zijn vaak degene die beleid moeten uitzetten in de praktijk en tegelijk direct te maken krijgen met problemen en veranderende normen en culturen. Daarnaast blijkt keer op keer dat managers in veel gevallen veroorzakers zijn van grensoverschrijdend gedrag of onvoldoende hierop acteren wanneer het zich voordoet. Er is dus een wereld te winnen.

Doel training en praktische zaken

De Managementtraining Sociale Veiligheid bestaat uit drie bijeenkomsten op locatie waar de deelnemers in groepen met elkaar aan de slag gaan. Tijdens de training vergroten de deelnemers hun kennis over sociale veiligheid en oefenen zij met tools om de sociale veiligheid in hun teams te vergroten. Daarnaast ontwikkelen zij meer vertrouwen om het gesprek aan te gaan over grensoverschrijdend gedrag. Bekijk het volledige programma van de training op de website en lees de brochure hiernaast.

De training wordt gratis aangeboden, maar het is wel belangrijk dat de werkgever op de hoogte is.

Indien u voor uw organisatie een incompany training wilt dan zijn daar mogelijk kosten aan verbonden, dit dient u af te stemmen met De Baak.

Laatste nieuws

Manager? Meld u nu aan voor de ‘Managementtraining Sociale Veiligheid’

22 oktober 2024

Manager? Meld u nu aan voor de ‘Managementtraining Sociale Veiligheid’

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken.

18 oktober 2024

Akkoord over vroegpensioen voor zwaar werk en gezond doorwerken

Armoede scheper in beeld: meer werkende armen

17 oktober 2024

Armoede scheper in beeld: meer werkende armen

Meer nieuws