Menu

Op 26 november zal de Tweede Kamer een Algemeen Overleg hebben over diverse pensioenonderwerpen. Onderdeel van de agenda is het onderzoek ‘gevolgen lage rente en UFR voor de financiële positie van pensioenfondsen’.

De drie vakcentrales hebben in het bijzonder ten aanzien van dit onderwerp een brief (pdf.) aan de Tweede Kamer gestuurd. In deze brief uiten de vakcentrales hun zorgen over de negatieve effecten van de UFR voor de financiële posities van pensioenfondsen en plaatsen deze effecten in perspectief tot de diverse ontwikkelingen. Verder verzoeken zij in de brief de Tweede Kamer om er bij DNB op aan te dringen het UFR-besluit te heroverwegen.

Verder vragen de vakcentrales in hun brief aandacht voor het pensioengat waar volgend jaar door de versnelde verhoging van de AOW veel mensen mee te maken krijgen. Als oplossing verzoeken de vakcentrales om een uitbreiding van de overbruggingsregeling. Tot slot geven de vakcentrales aan dat zij het inzetten van pensioen voor andere doeleinden afwijzen, dit naar aanleiding van een onderzoek dat inging op de vraag of pensioengeld voor de aflossing van de hypotheek kan worden ingezet en dat zal worden besproken in het AO.

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws