Menu

Het nieuwe Voorbeeldreglement OR is vanaf vandaag te raadplegen op de website van de SER. De VCP vindt met name van belang dat dit reglement gebruiksvriendelijker is gemaakt. Later dit jaar wordt ook de Leidraad personeelsvertegenwoordiging vernieuwd en op de website van de SER geplaatst.

Het Voorbeeldreglement OR ondersteunt ondernemingsraden bij het opstellen van een reglement dat voldoet aan wettelijke vereisten. In het Voorbeeldreglement OR worden ook bepalingen uit de Wet op de ondernemingsraden toegelicht. In de nieuwe versie zijn relevante wetswijzigingen verwerkt. Het vervallen van de verplichting om handtekeningen op te halen voor kandidaatstelling op een vrije lijst is daar een voorbeeld van. Daarnaast sluit de nieuwe versie van het Voorbeeldreglement OR beter aan bij de praktijk.

Het Voorbeeldreglement OR is gebruiksvriendelijker gemaakt. In de digitale versie kan vanuit de inhoudsopgave direct worden doorgeklikt naar de hoofdstukken en bijlagen. Verder is het document compacter en handzamer geworden. De nieuwe modellen voor het opstellen van eigen reglementen en instellingbesluiten zijn hier te vinden op de website van de SER
Voor het eerst is het Voorbeeldreglement OR geheel digitaal beschikbaar. Op verzoek is nog wel een papieren exemplaar te bestellen. Via deze link is het mogelijk om dit tot 1 augustus 2015 te doen.

De Nationale Beeldbank / Hugo Vermonde

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws