Menu

Zoals u wellicht weet krijgt u dit jaar langer de tijd om aangifte te doen. Dit jaar moet u voor 1 mei uw belastingaangifte gedaan hebben in plaats van voor 1 april. Onze tip is om niet te wachten, maar om op tijd aangifte te doen. De kans dat u over 2014 moet bijbetalen is reëel door de (inkomensafhankelijke) afbouw van de heffingskortingen.

Wanneer u verwacht te moeten bijbetalen over 2014, dan is het verstandig om toch voor 1 april aangifte te doen, omdat de belastingdienst dan in ieder geval voor 1 juli een aanslag moet verstrekken. Bij aanslagen die na 1 juli worden opgelegd, wordt 4 procent belastingrente geheven. Het kan dus, zeker bij hogere bedragen, lonen om de termijn van 1 april aan te houden.

Wanneer u overigens een naheffing van de belastingdienst krijgt over 2014 dan ontvangt u automatisch uitstel van betaling van vier maanden. Dit is bovenop de reguliere betalingstermijn van zes weken. Deze verruiming geldt voor iedereen die een aanslag krijgt om te betalen voor de inkomstenbelasting over 2014.

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws