Menu

Aandacht voor een gezonde leefstijl betekent werknemers die fitter zijn, beter presteren en meer zin hebben in hun werk. “Dit is van groot belang om te kunnen werken tot 67 jaar”, aldus MHP-duovoorzitter Bob van der Wal. Mensen besteden immers veel tijd aan werken en hier valt nog een hoop winst te behalen ten aanzien van het bevorderen van een gezonde leeftijd. Vaak zijn er wel faciliteiten aanwezig maar maken werknemers hiervan nog onvoldoende gebruik.

Om dit te stimuleren hebben de partners van het Convenant Gezond Gewicht, waaronder de MHP, programma’s, tips en tools ontwikkeld. Het Convenant Gezond Gewicht is een uniek samenwerkingsverband van in totaal 26 partijen afkomstig van (rijks- en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, die zich gezamenlijk inzetten de stijgende trend van overgewicht en obesitas om te buigen in een daling. De programma’s, tips en tools zijn nu samengebracht in de menukaart ‘De Gezonde Werkvloer’.

De menukaart levert werknemers een basispakket van eenvoudige activiteiten voor voeding, bewegen en sport. Op een laagdrempelige en praktische manier kan men aan de slag gaan met het bevorderen van een gezonde leefstijl op de werkvloer. De activiteiten zijn in de menukaart kort beschreven, u kunt doorlinken of de informatie downloaden. Voor de menukaart, ga naar: http://www.convenantgezondgewicht.nl/activiteiten/werk/menukaart_de_gezonde_werkvloer

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws