Menu

Culemborg, 11 juli 2012

Bodem weggehaald onder pensioenakkoord

In de nacht van 10 op 11 juli heeft een meerderheid van de Eerste Kamer ingestemd met het Wetsvoorstel verhoging AOW-leeftijd en pensioenrichtleeftijd. Daarmee is het Pensioenakkoord door de politiek terzijde geschoven. De vakcentrales FNV, CNV en MHP hebben hierover hun afkeuring uitgesproken in een gezamenlijk persbericht.

Het Wetsvoorstel verhoging AOW-leeftijd en pensioenrichtleeftijd is een uitvloeisel van het Kunduzakkoord. Daarmee worden belangrijke afspraken uit het Pensioenakkoord onderuit gehaald, zoals:
– Handhaving opbouwpercentages aanvullend pensioen;
– Flexibilisering van de AOW-ingangsdatum en jaarlijkse verhoging van de AOW tot 2028 met 0,6%;
– Eerste stap verhoging AOW-leeftijd in 2020

De MHP staat nog steeds achter de uitgangspunten van het Pensioenakkoord om het Nederlands pensioenstelsel duurzaam en structureel houdbaar te maken. Het Pensioenakkoord was echter een package deal en het kan het niet zo zijn dat werknemers nu alleen maar de verslechteringen op hun bord krijgen en inleveren. Dit betekent in de ogen van de MHP dat er dan ook geen structurele afspraken meer zijn ten aanzien van premiestabilisatie.

De MHP acht deze stap van het parlement onverantwoord. Desondanks zal de MHP wel haar verantwoordelijkheid blijven nemen en in gesprek blijven gaan om tot oplossingen te komen op de korte termijn.

Lees hier het gezamenlijk persbericht.

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws