Menu

Culemborg, 2 juni 2012

MHP lanceert calculators voor reiskosten en ontslagvergoedingen

De MHP heeft twee calculators ontwikkeld om de gevolgen van het Kunduzakkoord in beeld te brengen. De eerste calculator berekent de inkomensgevolgen van het afschaffen van de reiskostenvergoedingen voor het woon-werkverkeer èn van de wijzigingen in de bijtelling van de leaseauto. De tweede calculator rekent de gevolgen van het afschaffen van de ontslagvergoedingen uit.

Na de ANWB heeft ook de MHP nu een calculator voor het afschaffen van de fiscaal vrijgestelde kilometervergoeding gelanceerd. Volgens MHP-bestuurder Eddy Haket gaat de calculator van de MHP echter verder. “De ANWB brengt evenals onze calculator goed de gevolgen van de kilometervergoeding in beeld. Met onze calculator kunnen werknemers met een leaseauto of met een vaste onkostenvergoeding voor het woon-werkverkeer ook de inkomenseffecten nagaan”, aldus Haket.

De tweede calculator gaat in op de plannen van de Kunduzcoalitie met de ontslagvergoedingen. “Vooral de inkomens vanaf anderhalf maal modaal kunnen zien wat voor desastreuze gevolgen het heeft als zij straks werkloos worden. En dan heb ik het nog niet eens erover dat de Kunduzcoalitie het ontslag van werknemers met een vast contract makkelijker wil maken.”, aldus Haket.

Download hier de calculator voor de reiskostenvergoedingen.
Download hier de calculator voor de ontslagvergoedingen.

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws