Menu

Culemborg, 20 maart 2012

MHP behoudt zetel in SER; Rinnooy Kan vertrekt

Ook in de komende zittingsperiode van 1 april 2012 tot 1 april 2014 zal de MHP een zetel in de SER krijgen. Minister Kamp van SZW heeft dat op 16 maart jl. besloten. Voorzitter Alexander Rinnooy Kan heeft laten weten de SER per 1 september 2012 te verlaten.

Het kabinet heeft op 16 maart jl. besloten Alexander Rinnooy Kan wederom als voorzitter van de SER te benoemen. Hij heeft minister Kamp echter laten weten die functie te willen vervullen tot 1 september 2012. Per die datum zal hij worden benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Rinnooy Kan is sinds 1 augustus 2006 voorzitter van de SER. Op het moment van zijn aftreden zal hij die functie iets meer dan zes jaar hebben vervuld. Tot zijn voorgangers behoren Herman Wijffels, Klaas de Vries, Theo Quené en Jan de Pous. Wie de opvolger van Rinnooy Kan wordt, is nog niet bekend.

De MHP vindt het jammer dat Rinnooy Kan per 1 september a.s. zijn functie als voorzitter van de SER zal neerleggen, maar respecteert vanzelfsprekend dit besluit. “Rinnooy Kan is een bewogen en uitermate deskundig voorzitter”, aldus MHP-bestuurder Eddy Haket, die hem gedurende de hele periode van dichtbij heeft meegemaakt. Volgens Haket had hij het tij zeker niet mee, met een politiek die steeds meer polariseert en minder waarde lijkt te hechten aan de overlegeconomie. “Dit heeft zeker een doorwerking naar het functioneren naar de SER. Maar Rinnooy Kan is ervan overtuigd dat de politiek niet zonder sociale partners en een orgaan als de SER kan”, aldus Haket.

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws