Menu
Jongeren stess

Ook nu de samenleving weer voorzichtig opengaat, is het zaak om veilig en verantwoord te werken. Dat zegt VCP-beleidsmedewerker Amerik Klapwijk ter gelegenheid van de Week van de RI&E, dat staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. In dat kader worden deze week tal van opfrisdagen, cursussen en workshop georganiseerd.

Slag maken

De VCP werkt binnen het Steunpunt RI&E samen aan afspraken om werk veiliger en gezonder te maken. Een RI&E is nog niet binnen alle ondernemingen gemeengoed, vooral kleine bedrijven kunnen nog een slag maken, zegt Amerik Klapwijk. “Juist nu is dat heel belangrijk. Voor elke euro die je hierin investeert, verdien je er twee terug. Ook nu bedrijven en organisaties de teugels weer wat kunnen laten vieren, is het goed om hier actief mee bezig te zijn.”

Productiviteit

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie zorgt ervoor dat werknemers zich veilig en gezond op de werkvloer kunnen bewegen en dat de productiviteit omhoog gaat. Ook bevordert het de werksfeer en de werkomstandigheden. “Als iemand door een slechte werksfeer vertrekt, kost dat de onderneming hoe dan ook geld. Een positieve werksfeer vertaalt zich in een goed imago en ook dat geeft meer omzet. Een gezonde onderneming is succesvoller.”

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws