Menu
Steunmaatregelen stoppen abrupt: zorg voor werknemers

Voorkomen moet worden dat werknemers alsnog in de kou komen te staan bij de naweeën van de coronacrisis. Dat zegt de VCP naar aanleiding van het kabinetsbesluit om de steunmaatregelen per 1 oktober abrupt stop te zetten. Het zou zonde zijn als intrinsiek gezonde bedrijven nu alsnog in de problemen komen en mensen moeten ontslaan, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.

Onzekerheden

Volgens de VCP staat het succes van de steunmaatregelen buiten kijf. Door het steunpakket is een langdurige recessie afgewend en behielden veel werknemers hun baan. “Corona is op zijn retour, maar de onzekerheden zijn nog niet voorbij. We moeten daarom het kind niet met het badwater weggooien”, zegt VCP-voorzitter Van Holstein. Wanneer er toch banen verdwijnen dan is het belangrijk dat werknemers goed begeleid worden naar ander werk. De VCP zet zich daarvoor in met Toekomstpr(o)of.

NOW

Door het kabinetsbesluit houdt onder meer de loonkostenregeling NOW op te bestaan. In plaats daarvan keert de Werktijdverkorting (WTV) weer terug die voor de corona-uitbraak ook van kracht was. Bedrijven die last blijven houden van de gevolgen van corona, komen dan niet meer voor steun in aanmerking. Volgens het kabinet staat de economie er goed voor en wordt het herstel belemmerd als de maatregelen van kracht zouden blijven.

Laatste nieuws

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

24 juli 2024

Hoe staat het met de leercultuur in uw organisatie?

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

23 juli 2024

VCP: bezuiniging 22% op ambtenaren niet realistisch, onverantwoord en ondoordacht

Logo VCP YP

11 juli 2024

VCP YP: Uitnodiging bijeenkomst Prinsjesdag

Meer nieuws