30 november 2017

​VCP-symposium: naar een minder onzekere toekomst

Werk aan de winkel voor de vakorganisaties. Vanuit gedeelde belangen toewerken naar een zekere toekomst voor de professional. Duurzame inzetbaarheid meer gemeengoed maken en breder uitleggen. Om die vraagstukken draaide het VCP-symposium Arbeidsmarkt 2020-2025.

De Arbeidsmarkt van 2020-2025, het klinkt ver weg maar over ruim twee jaar begint het al. En die arbeidsmarkt doet ertoe want de wereld om ons heen is volop in verandering. Hoe ga je als professional met die veranderingen om en welke rol kan de vakorganisatie daarin spelen? Om die vragen draaide het VCP-symposium dat op 23 november in Den Haag werd gehouden. De middag stond voor een belangrijk deel in het teken van trends en transities zoals flexibilisering, digitalisering en verduurzaming. Ontwikkelingen die de arbeidsmarkt op zijn kop kunnen zetten, alleen weten we nog niet precies hoe. En dat maakt de vraag hoe je werk en inkomen veilig kunt stellen juist zo interessant.

Breed aanvliegen
CMHF-voorzitter Rob Hunnego sprak in dat verband van ‘onzekerheidsreductie’. Een hele mond vol maar wel een term waar vakorganisatie