Actualiteiten

9 mei 2018

​VCP vraagt aandacht voor privacy en toezicht bij gelijke beloning

Het bevorderen van gelijke beloning van mannen en vrouwen mag niet ten koste gaan van de privacy van de werknemer. Dat schrijft de VCP in haar reactie op het initiatiefwetsvoorstel van de Kamerleden Ploumen (PvdA), Özütok (GroenLinks), Van Dijk (SP) en Van Brenk (50Plus) dat gaat over gelijke beloning tussen mannen en vrouwen. De VCP onderschrijft het doel van het voorstel om beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen te verkleinen, maar plaatst ook enkele kanttekeningen.Lees verder

7 mei 2018

​VCP zeer kritisch op Wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans

De VCP heeft een zeer kritische reactie gegeven op het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans dat ter internetconsultatie tot 7 mei voorlag. De VCP pleit er zelfs voor om het wetsvoorstel niet in te dienen.Lees verder

3 mei 2018

​Nieuwe wet Koolmees slecht voor leercultuur

De nieuwe arbeidswet van minister Koolmees (SZW) is slecht voor de leercultuur in Nederland. Dat heeft VCP-voorzitter Nic van Holstein gezegd in een vraaggesprek met BNR Nieuwsradio.Lees verder

1 mei 2018

Petitie RVU-boete: politiebonden wachten nog op reactie

Vanuit de Tweede Kamer is nog steeds geen reactie gekomen op de petitie van de politiebonden, die pleiten voor afschaffing van de fiscale boete op vervroegde uittreding (RVU-heffing). Op 20 februari overhandigden de bonden meer dan 40.000 handtekeningen aan de Kamer, maar sindsdien is het stil gebleven. De bonden hebben daarover hun bezorgdheid geuit in een brief aan de Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven. De brief is onder meer ondertekend door ACP en VMHP, die zijn aangesloten bij de VCP.Lees verder

30 april 2018

​Laatste jaar voor AOW vervalt sollicitatieplicht

Werklozen die een jaar voor hun AOW zitten, hoeven niet meer te solliciteren. Die maatregel van minister Koolmees (SZW) wordt per 1 mei van kracht. De vrijstelling gaat ook gelden voor mensen die een IOW-, ZW- of WGA-uitkering ontvangen.Lees verder

26 april 2018

​De VCP maakt zich hard tegen invoering loondispensatie

VCP heeft gezamenlijk met FNV en CNV een brief aan de Tweede Kamer geschreven om de bezwaren voor loondispensatie nogmaals onder de aandacht te brengen. Loondispensatie heeft enorme negatieve gevolgen voor mensen met een arbeidsbeperking. In de Tweede Kamer is een petitie aangeboden tegen de maatregel.Lees verder

26 april 2018

Koninklijke onderscheiding voor Nic van Holstein

Nic van Holstein is donderdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De VCP-voorzitter krijgt de koninklijke onderscheiding voor zijn omvangrijke vrijwilligerswerk in de Scouting en in de politiek. Van Holstein is momenteel als penningmeester-secretaris verbonden aan Scouting Nederland, de jeugd en jongerenorganisatie die jongens en meisjes via verschillende speltakken uitdaagt zich persoonlijk te ontwikkelen.Lees verder

25 april 2018

​Stilstaan bij slachtoffers werk op Workers’ Memorial Day

Op zaterdag 28 april is het Workers’ Memorial Day. Op die dag herdenken we alle mensen die als gevolg van hun werk het leven hebben gelaten. In Nederland alleen al sterven jaarlijks meer dan 4100 werknemers door een arbeidsongeval of beroepsziekte. De VCP sluit zich aan bij de internationale oproep om een kort moment stil te staan bij de slachtoffers. Workers’ Memorial Day is ook bedoeld om werkgevers aan te sporen preventieve maatregelen te nemen die de veiligheid op de werkvloer moeten vergroten.Lees verder

25 april 2018

EU-commissie: kunstmatige intelligentie biedt werknemer kansen

Werknemers moeten de kans krijgen om zich aan te passen aan veranderingen door kunstmatige intelligentie en de mogelijkheid hebben nieuwe kansen te benutten. Dat staat in de langverwachte strategie voor kunstmatige intelligentie die de Europese Commissie heeft gepresenteerd. De commissie trekt extra geld uit voor onderwijs, zowel op het gebied van digitale vaardigheden als voor de ontwikkeling van menselijke vaardigheden zoals kritisch denken en creativiteit.Lees verder

24 april 2018

​SWOM in rondetafelgesprek over sociale ondernemingen

Mensen met een arbeidsbeperking kunnen soms veel meer dan je denkt. Het zou dan ook goed zijn als gemeenten hun focus in hun beleid verbreden en niet alleen naar de onderkant van de arbeidsmarkt kijken. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer van de Stichting Studeren & Werken op Maat (SWOM), die is aangesloten bij de VCP. Voorzitter Bart de Bart van SWOM neemt daar deze week deel aan een rondetafelgesprek over sociaal ondernemen.Lees verder