Actualiteiten

25 juli 2007

Slimmer op stage

Aankondiging Dag van de Stage 2007: ‘Slimmer op Stage’ Woensdag middag 3 oktober (Nationale Onderwijsweek) Zadkine College, Hofplein-theater, RotterdamLees verder

10 juli 2007

MHP boos over teveel betaalde zorgpremies

De MHP vraagt de staatsecretaris van Financiën aandacht voor teveel betaalde zorgpremies. De afgelopen weken hebben namelijk vele verontruste gepensioneerde leden van de bij de MHP aangesloten organisaties hun ongenoegen geuit over het niet adequaat verrekenen van teveel betaalde premies voor het zorgstelsel.Lees verder

4 juli 2007

MHP: keihard tegen ontslagversoepeling

De Vakcentrale MHP wijst de door het kabinet voorgestelde modernisering van het huidige ontslagstelsel ‘volstrekt af’. “Helaas zet het kabinet dit toch door.”Lees verder

28 juni 2007

MHP ‘tevreden’ over Participatietop

MHP-voorzitter Ad Verhoeven is ‘tevreden’ over de uitkomst van de zogeheten Participatietop, het onlangs gehouden overleg tussen kabinet, werkgevers, werknemers en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daarbij ging het vooral om maatregelen voor enkele honderdduizenden extra banen voor mensen die hulp nodig hebben.Lees verder

26 juni 2007

Informatie voor kaderleden l Nummer 5, 2007

Lees verder

20 juni 2007

Ontslagkwestie op ‘top’ is eigenlijk ondergeschikt punt

De Vakcentrale MHP heeft evenals de andere sociale partners de langverwachte uitnodiging voor de zogeheten Participatietop (overleg tussen kabinet en sociale partners) op 27 juni ontvangen. De reden van uitstel was verschil van mening binnen het kabinet over het ontslagdossier. Voor alle duidelijkheid: de MHP heeft er volstrekt geen behoefte aan het ontslagrecht te versoepelen.Lees verder

15 juni 2007

MHP vreest weinig ambitieuze participatietop

De MHP vreest dat de participatietop te weinig ambitieus zal uitpakken op het punt waar het echt over zou moeten gaan: het behoud van bestaande werkgelegenheid in de context van globalisering. De MHP vraagt zich namelijk af of het beleidsprogramma, ook waar het gaat om innovatie en ondernemerschap, wel voldoende doordrongen is van de uitdagingen die de globalisering aan Nederland stelt. Daarnaast acht de MHP het onverantwoord dat het Beleidsprogramma het toch weer heeft over het ontslagrecht zonder een concreet, voortreffelijk aanbod op dit dossier.Lees verder

5 juni 2007

MHP noemt schrappen limiet ozb 'onlogisch'

De vakcentrale MHP noemt het vrijlaten van de onroerendezaakbelasting (ozb) ‘onlogisch’ en ‘onverstandig’. “Het loslaten van de limiet leidt tot forse lastenverzwaring voor huiseigenaren, terwijl daar niets tegenover staat”, aldus MHP-voorzitter Ad Verhoeven.Lees verder

31 mei 2007

“'Moderne roofridders' in aandeelhoudersland aan banden leggen

Lees verder

14 mei 2007

Plan PvdA ontslagvergoeding ondoordacht

De Vakcentrale MHP vindt de ideeën van de PvdA rond de ontslagvergoeding voor de publieke sector niet alleen ondoordacht maar ook verwerpelijk. Het gaat niet alleen om inkomens boven drie maal modaal. Ook de leeftijd en de lengte van het dienstverband spelen een rol. Daardoor gaat het om veel meer inkomenscategorieën die worden gedupeerdLees verder