Actualiteiten

26 juni 2007

Informatie voor kaderleden l Nummer 5, 2007

Lees verder

20 juni 2007

Ontslagkwestie op ‘top’ is eigenlijk ondergeschikt punt

De Vakcentrale MHP heeft evenals de andere sociale partners de langverwachte uitnodiging voor de zogeheten Participatietop (overleg tussen kabinet en sociale partners) op 27 juni ontvangen. De reden van uitstel was verschil van mening binnen het kabinet over het ontslagdossier. Voor alle duidelijkheid: de MHP heeft er volstrekt geen behoefte aan het ontslagrecht te versoepelen.Lees verder

15 juni 2007

MHP vreest weinig ambitieuze participatietop

De MHP vreest dat de participatietop te weinig ambitieus zal uitpakken op het punt waar het echt over zou moeten gaan: het behoud van bestaande werkgelegenheid in de context van globalisering. De MHP vraagt zich namelijk af of het beleidsprogramma, ook waar het gaat om innovatie en ondernemerschap, wel voldoende doordrongen is van de uitdagingen die de globalisering aan Nederland stelt. Daarnaast acht de MHP het onverantwoord dat het Beleidsprogramma het toch weer heeft over het ontslagrecht zonder een concreet, voortreffelijk aanbod op dit dossier.Lees verder

5 juni 2007

MHP noemt schrappen limiet ozb 'onlogisch'

De vakcentrale MHP noemt het vrijlaten van de onroerendezaakbelasting (ozb) ‘onlogisch’ en ‘onverstandig’. “Het loslaten van de limiet leidt tot forse lastenverzwaring voor huiseigenaren, terwijl daar niets tegenover staat”, aldus MHP-voorzitter Ad Verhoeven.Lees verder

31 mei 2007

“'Moderne roofridders' in aandeelhoudersland aan banden leggen

Lees verder

14 mei 2007

Plan PvdA ontslagvergoeding ondoordacht

De Vakcentrale MHP vindt de ideeën van de PvdA rond de ontslagvergoeding voor de publieke sector niet alleen ondoordacht maar ook verwerpelijk. Het gaat niet alleen om inkomens boven drie maal modaal. Ook de leeftijd en de lengte van het dienstverband spelen een rol. Daardoor gaat het om veel meer inkomenscategorieën die worden gedupeerdLees verder

3 mei 2007

Veel belangstelling op receptie scheidende ‘MHP-ers’

Onder grote belangstelling is op 25 april jongstleden in de prestigieuze sociëteit De Witte in Den Haag afscheid genomen van de ‘MHP-ers’ Wolter Muller, Hans Vroon en Frits van Schaik. MHP-bestuurder Wolter Muller is in januari van dit jaar met pensioen gegaan. Datzelfde gold voor MHP-pensioendeskundige en directeur van het MHP-bureau Hans Vroon in april van dit jaar, terwijl MHP-persvoorlichter Frits van Schaik in augustus met pré-pensioen gaat. Reden genoeg voor het Algemeen Bestuur om de drie MHP-medewerkers een grandioze afscheidsreceptie aan te bieden, die uitermate goed werd bezocht tot en met een enkele minister toe.Lees verder

3 mei 2007

Afscheid Wolter Muller van SER

Lees verder

1 mei 2007

Informatie voor kaderleden l Nummer 4, 2007

Lees verder

19 april 2007

Kritiek MHP op hedge funds

Ad Verhoeven, voorzitter van de vakcentrale MHP, heeft onlangs tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer, kritiek geuit op het steeds meer voorkomende verschijnsel van ‘hedge funds’ en ‘private equity’. Praktijken van deze vorm van beleggingen kunnen tot ongewenste gevolgen leiden in bedrijven. De werkgelegenheid kan daardoor op spel komen te staan.Lees verder