Actualiteiten

24 mei 2019

Q&A Pensioenplan VCP - Algemeen

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft na het stranden van de pensioenonderhandelingen gewerkt aan een samenhangend pensioenvoorstel. Dit is een afgewogen pensioencontract dat zou kunnen werken voor iedereen. Het borduurt voort op eerdere voorstellen; sommige keuzes zijn herzien, andere zijn nader uitgewerkt en daarmee is dit totaalplan een aanzienlijke verbetering. In deze Q&A zetten we de belangrijkste vragen op een rij.Lees verder

24 mei 2019

Jongeren lanceren manifest voor meer jonge pensioenfondsbestuurders

Jongeren hebben een manifest geschreven om meer jonge pensioenfondsbestuurders aan te stellen. Op het eindevent van PensioenLab hebben zij het manifest gelanceerd en is het massaal ondertekend, onder meer door pensioenfondsbesturen. Het is de zevende keer dat het PensioenLab jongeren faciliteert om mee te doen aan de almaar relevantere pensioendiscussie. Tientallen jongeren hebben de afgelopen periode met veel enthousiasme gewerkt aan een product op het gebied van pensioen en hebben dit gepresenteerd op het eindevent van PensioenLab. Lees verder

22 mei 2019

Uitstel payroll-pensioen mag niet leiden tot afstel

De VCP is wederom teleurgesteld in dit kabinet op het gebied van de aanvullende pensioenen. De VCP is het volstrekt oneens met het besluit van minister Koolmees, om de wetgeving om voor payrollers tot een pensioen te komen, tot 2021 uit te stellen.Lees verder

20 mei 2019

Europese verkiezingen, wat u moet weten

Het Europees parlement heeft de afgelopen jaren steeds meer invloed gekregen. Daarom zijn de Europese verkiezingen zo belangrijk, zegt Catelijne Muller, VCP-adviseur Europese aangelegenheden. "Europa doet ertoe omdat het ons verder brengt, daarom is de VCP ook in Brussel actief en hebben we een scherp oog voor wat daar gebeurt."Lees verder

20 mei 2019

Klaartje de Boer op Pensioendag CMHF

Beleidsmedewerker Klaartje de Boer van de VCP was een van de sprekers op de Pensioendag van de CMHF. Klaartje nam zitting in een panel dat de ontwikkelingen rond pensioenen zal bespreken. De Pensioendag van de CMHF, aangesloten bij de VCP, is bedoeld om kennis en inzicht over pensioenen en besluitvorming te vergroten.Lees verder

20 mei 2019

Daling flexwerkers na onophoudelijke stijging

Het aantal flexwerkers is voor het eerst in jaren afgenomen. Dat meldt het Financieel Dagblad, dat zich baseert op cijfers van het CBS. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg het aantal flexwerkers 1.922.000, dat zijn er 7000 minder dan een jaar eerder. De afgelopen jaren steeg het aantal flexwerkers vrijwel onophoudelijk. Op 20 mei praatte de Eerste Kamer over het wetsvoorstel van minister Koolmees om de arbeidsmarkt meer in balans te brengen. De VCP roept de Eerste Kamer op het voorstel af te wijzen omdat dat alleen maar tot meer flexibilisering en onzekerheid bij werknemers zal leiden.Lees verder

17 mei 2019

Zorgen over bestedingsruimte op symposium De Unie

Vakbond De Unie organiseerde een symposium over uitgavenzekerheid en presenteerde de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat veel mensen onzekerheid ervaren over hun uitgaven. Na een uitvoerige paneldiscussie met de zaal werd VCP-voorzitter Nic van Holstein om een reactie gevraagd. De VCP wil samen met De Unie meer aandacht voor de problemen rond de bestedingsruimte van middengroepen. Lees verder

15 mei 2019

Veiligheidsbonden maken korte metten met pensioenvoorstellen kabinet

Gehakt maken van de pensioenplannen van het kabinet, daar draaide het om bij een nieuwe protestactie in Den Haag. Diverse bonden uit de veiligheidssector waren op het Plein om hun ongenoegen over de plannen kenbaar te maken. Ze hadden gehaktmolens meegenomen waarmee ze symbolisch korte metten maakten met de voorstellen.Lees verder

14 mei 2019

Laat werknemers echt profiteren van economische groei

Het kabinet moet werknemers meer laten profiteren van de economische groei. Dat zegt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in reactie op nieuwe cijfers van het CBS. De reële lonen dalen, ondanks een sterke economie en krapte op de arbeidsmarkt. De VCP herhaalt daarom haar pleidooi voor echte lastenverlichting voor middengroepen. Lees verder

8 mei 2019

Vakbondsacties: OV opnieuw plat voor pensioen

Werknemers bij de NS en het stadsvervoer in de drie grote steden gaan op dinsdag 28 mei de hele dag staken voor een goed pensioen. In andere sectoren roepen de vakbonden alle werkenden op om de dag erna het werk neer te leggen, tijdens de pensioenactiedag woensdag 29 mei. Op 15 mei houden de veiligheidssectoren een protestactie in Den Haag. Lees verder