Actualiteiten

6 februari 2019

VCP-organisaties protesteren in uniform voor goed pensioen

De Tweede Kamer was op 6 februari het toneel van een stil protest voor een goed pensioen. Leden van diverse vakbonden van VCP, CNV en FNV uit diverse sectoren namen plaats op de publieke tribune tijdens een Algemeen Overleg over pensioenen. Een aantal van hen verscheen in uniform, onder wie KVMO-voorzitter Marc de Natris en VNV-bestuurder Ruud Stegers. Beiden maken deel uit van het Algemeen Bestuur van de VCP. Ook VCP-actiecoördinator Gerrit van de Kamp, HZC-voorzitter René van der Steen en voorzitter Caroline Bonekamp van de VMHP (aangesloten bij de CMHF) waren erbij aanwezig.Lees verder

5 februari 2019

Kabinetsbrief pensioenen gaat voorbij aan zorgen werkenden en gepensioneerden

De pensioenbrief van minister Koolmees is een klap in het gezicht van werkenden en gepensioneerden, zeggen de vakcentrales FNV, CNV en VCP in een uitgebreide reactie die naar de Tweede Kamer is gestuurd. Ze roepen het kabinet op met serieuze voorstellen te komen voor een nieuw pensioenstelsel.Lees verder

2 februari 2019

11 februari Actie #goedpensioen in Den Haag

De politiebonden, waaronder de bij de VCP aangesloten ACP en VMHP, zullen op 11 februari de toegang van verschillende gebouwen in Den Haag blokkeren. Alle vakbonden van andere sectoren, zoals de bouw, metaal, vervoer, zorg en brandweer worden opgeroepen om op woensdag 13 februari hetzelfde te doen. Met de acties willen ze het kabinet en de werkgevers dwingen met nieuwe voorstellen te komen voor een goed pensioen.Lees verder

1 februari 2019

Bonden zwaar teleurgesteld over pensioenbrief kabinet

In zijn pensioenbrief aan de Tweede Kamer gaat minister Koolmees volledig voorbij aan de zorgen van werkende mensen en gepensioneerden. Hij rept met geen woord over dreigende pensioenkortingen voor miljoenen mensen en de grote moeilijkheden van werkenden om de stijgende AOW-leeftijd te halen. De minister negeert bovendien het ultimatum van de bonden, waarin ze extra geld vragen voor het oplossen van de problemen en acties aankondigen.Lees verder

1 februari 2019

Breuk in pensioenoverleg laat zich alleen lijmen met duurzame oplossing

Nu grote pensioenfondsen aankondigen dat pensioenkortingen in 2020 niet uitgesloten zijn laait de discussie over een pensioenhervorming weer op. Het geeft het kabinet een momentum om weer te verwijzen naar die 'halsstarrige' vakbonden die voor een onsje meer de breuk in het overleg zouden hebben veroorzaakt. Dit beeld is onjuist, schrijven VCP-bestuurders Ruud Stegers (VNV) en Reinier Castelein (De Unie) vandaag in een opiniestuk in Trouw.Lees verder

31 januari 2019

VCP: meedoen aan acties voor beter pensioen

De acties voor een beter pensioen beginnen steeds meer vorm te krijgen. Komend weekend is er in Utrecht een landelijke voorbereidingsbijeenkomst van de vakbonden FNV en CNV. De acties van de komende weken moeten uitmonden in een landelijke actiedag van de gezamenlijke vakbonden, op 18 maart. De VCP roept haar organisaties op steun te betuigen aan de acties en mee te doen.Lees verder

31 januari 2019

Steeds meer werknemers met een burn-out

Het aantal werknemers met burn-out klachten neemt fors toe. In 2007 kampte 11 procent van de werknemers nog met burn-out verschijnselen, tien jaar later was dat percentage 16. Dat blijkt uit de zogeheten Arbobalans die TNO heeft gepubliceerd. De VCP vindt dat het kabinet meer maatregelen moet nemen om een burn-out tegen te gaan.Lees verder

30 januari 2019

AD: Kamermeerderheid tegen langere proeftijd werknemers

Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt zich te keren tegen verlenging van de proeftijd. Het Algemeen Dagblad meldt dat zelfs de regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie niets zien in het voorstel van minister Koolmees (SZW). De VCP had eerder in scherpe bewoordingen geageerd tegen het voorstel, dat morgen in de Kamer wordt behandeld. ''Hou zou mooi zijn als dit plan inderdaad niet doorgaat", zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein.Lees verder

30 januari 2019

Versoepeling ontslagrecht brengt werknemers in onzekerheid

De positie van werknemers verzwakt volgens de VCP aanzienlijk door de versoepeling van het ontslagrecht, zoals het kabinet voorstelt. De onzekerheid op de werkvloer zal hierdoor flink toenemen. De VCP is tegen het voorstel om het ontslagrecht te verruimen. Lees verder

29 januari 2019

VCP Young Professionals zoekt nieuwe pensioenwoordvoerder (vrijwilligersfunctie)

Ben jij een jonge professional en voel jij je maatschappelijk verantwoordelijk en heb je affiniteit met thema's als diversiteit en pensioenen? Wil jij de stem van jongeren vanuit de vakbeweging laten horen in het debat over het pensioen van nu en in de toekomst? VCP Young Professionals, onderdeel van de Vakcentrale voor Professionals (VCP), biedt een interessante vrijwilligersfunctie aan, die hier alle mogelijkheden voor geeft. Interesse? Stuur ons jouw korte motivatie en cv.Lees verder