Actualiteiten

10 juli 2018

​Kunstmatige intelligentie heeft topprioriteit in Brussel

Nieuwe vormen van onderwijs, andere manieren van werken, impact op onze privacy. Het zijn maar enkele deelonderwerpen die voorbijkwamen op de eerste Europese stakeholder conferentie over kunstmatige intelligentie (AI) Brussel. Kunstmatige intelligentie beïnvloedt zo ongeveer alles waar mensen mee te maken hebben. De Europese Unie heeft het onderwerp daarom hoog op de agenda gezet.Lees verder

9 juli 2018

Politiebonden voeren actie voor betere CAO-voorstellen

De politiebonden hebben hun leden opgeroepen vanaf vandaag geen boete uit te schrijven voor lichte vergrijpen, zoals fietsen zonder licht. Met de actie willen de bonden een betere CAO afdwingen. Ze hadden minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie tot 1 juli de tijd gegeven met betere CAO-voorstellen te komen. Maar dat is nog steeds niet gebeurd. De actie wordt ondersteund door alle politiebonden waaronder ACP en VMHP, die bij de VCP zijn aangesloten.Lees verder

8 juli 2018

Overheid blijft achter met banen voor mensen met beperking

​De overheden zijn er vorig jaar nog niet in geslaagd om voldoende mensen met een beperking aan het werk te helpen. Wel hebben ze het aantal extra banen in een jaar tijd bijna weten te verdubbelen. Werkgevers in het bedrijfsleven liggen wel op koers, zo blijkt uit cijfers die staatssecretaris Van Ark (SZW) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.Lees verder

4 juli 2018

​Wettelijke stimulans MVO-beleid pensioenfondsen niet nodig

De VCP vindt dat pensioendeelnemers meer betrokken moeten worden bij het MVO-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen) van pensioenfondsen, maar een wijziging van de wet is daarvoor niet nodig. Volgens de VCP doen pensioenfondsen zelf al voldoende op dit vlak. Dat schrijft de VCP in een reactie op een wetsvoorstel van Tweede Kamerlid Van Weyenberg (D’66). Via internet was er de mogelijkheid om op het initiatief te reageren.Lees verder

27 juni 2018

​Meer doen aan psychische klachten op het werk

De risico’s van psychische klachten door een te hoge werkdruk worden zwaar onderschat. Bedrijven maken te weinig werk van het naleven van de regels uit de Arbowet en Wet op de Ondernemingsraden. Dat is niet in het belang van een gezonde en veilige werkomgeving voor professionals. Dit schrijft de VCP in een brief aan de Tweede Kamer. Lees verder

27 juni 2018

​Persoonlijke begeleiding naar werk voor iedereen

Professionals die hun baan kwijtraken moeten kunnen rekenen op adequate persoonlijke begeleiding, zodat ze de weg naar de arbeidsmarkt snel weer kunnen terugvinden. Ook moet er meer dienstverlening komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een duurzame structurele arbeidsplaats. Dat schrijft de VCP in een brief aan de Tweede Kamer in de aanloop naar een debat over het arbeidsmarktbeleid.Lees verder

26 juni 2018

Overzicht premies en belastingen per 1 juli 2018.

De VCP zet halfjaarlijks de relevante cijfers met betrekking tot belastingen en premies voor u op een rijtje. In een speciale bijlage zit een overzicht waarin verhoging van het minimumloon en AOW uitkeringen zijn meegenomen.Lees verder

21 juni 2018

Breek regeerakkoord open: loondispensatie van tafel

Breek het regeerakkoord open en haal het loondispensatieplan van tafel. Met die boodschap schoven zeven maatschappelijke organisaties aan bij staatssecretaris Van Ark (SZW) voor een overleg. De staatssecretaris wil meer mensen met een beperking aan het werk helpen, maar loondispensatie lost het probleem volgens de organisaties niet op.Lees verder

21 juni 2018

Overleg met Van Ark over loondispensatie

De VCP zal met een breed front van maatschappelijke organisaties vandaag in gesprek gaan met staatssecretaris Tamara van Ark over het plan loondispensatie. VCP, FNV, CNV, Wij staan op!, Cedris, Landelijke Cliëntenraad en Ieder(in) doen opnieuw een poging om het voorstel van loondispensatie van tafel te krijgen.Lees verder

20 juni 2018

VCP Jaarverslag 2017

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) heeft in 2017 een sterke groei doorgemaakt: een veelbetekenende opmars in een veranderende omgeving. Daar zijn we als VCP trots op. De groei van de VCP laat zien dat de professional van vandaag ertoe doet, en zijn stem wil laten horen: in het sociaal overleg, in politiek Den Haag en op al die andere plekken waar de VCP deelneemt aan het maatschappelijk debat. Het VCP jaarverslag 2017 biedt een boeiende inkijk in hoe de VCP opkomt voor de professional en het verschil maakt.Lees verder