Actualiteiten

22 mei 2019

Uitstel payroll-pensioen mag niet leiden tot afstel

De VCP is wederom teleurgesteld in dit kabinet op het gebied van de aanvullende pensioenen. De VCP is het volstrekt oneens met het besluit van minister Koolmees, om de wetgeving om voor payrollers tot een pensioen te komen, tot 2021 uit te stellen.Lees verder

20 mei 2019

Europese verkiezingen, wat u moet weten

Het Europees parlement heeft de afgelopen jaren steeds meer invloed gekregen. Daarom zijn de Europese verkiezingen zo belangrijk, zegt Catelijne Muller, VCP-adviseur Europese aangelegenheden. "Europa doet ertoe omdat het ons verder brengt, daarom is de VCP ook in Brussel actief en hebben we een scherp oog voor wat daar gebeurt."Lees verder

20 mei 2019

Klaartje de Boer op Pensioendag CMHF

Beleidsmedewerker Klaartje de Boer van de VCP was een van de sprekers op de Pensioendag van de CMHF. Klaartje nam zitting in een panel dat de ontwikkelingen rond pensioenen zal bespreken. De Pensioendag van de CMHF, aangesloten bij de VCP, is bedoeld om kennis en inzicht over pensioenen en besluitvorming te vergroten.Lees verder

20 mei 2019

Daling flexwerkers na onophoudelijke stijging

Het aantal flexwerkers is voor het eerst in jaren afgenomen. Dat meldt het Financieel Dagblad, dat zich baseert op cijfers van het CBS. In het eerste kwartaal van dit jaar bedroeg het aantal flexwerkers 1.922.000, dat zijn er 7000 minder dan een jaar eerder. De afgelopen jaren steeg het aantal flexwerkers vrijwel onophoudelijk. Op 20 mei praatte de Eerste Kamer over het wetsvoorstel van minister Koolmees om de arbeidsmarkt meer in balans te brengen. De VCP roept de Eerste Kamer op het voorstel af te wijzen omdat dat alleen maar tot meer flexibilisering en onzekerheid bij werknemers zal leiden.Lees verder

17 mei 2019

Zorgen over bestedingsruimte op symposium De Unie

Vakbond De Unie organiseerde een symposium over uitgavenzekerheid en presenteerde de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat veel mensen onzekerheid ervaren over hun uitgaven. Na een uitvoerige paneldiscussie met de zaal werd VCP-voorzitter Nic van Holstein om een reactie gevraagd. De VCP wil samen met De Unie meer aandacht voor de problemen rond de bestedingsruimte van middengroepen. Lees verder

15 mei 2019

Veiligheidsbonden maken korte metten met pensioenvoorstellen kabinet

Gehakt maken van de pensioenplannen van het kabinet, daar draaide het om bij een nieuwe protestactie in Den Haag. Diverse bonden uit de veiligheidssector waren op het Plein om hun ongenoegen over de plannen kenbaar te maken. Ze hadden gehaktmolens meegenomen waarmee ze symbolisch korte metten maakten met de voorstellen.Lees verder

14 mei 2019

Laat werknemers echt profiteren van economische groei

Het kabinet moet werknemers meer laten profiteren van de economische groei. Dat zegt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in reactie op nieuwe cijfers van het CBS. De reële lonen dalen, ondanks een sterke economie en krapte op de arbeidsmarkt. De VCP herhaalt daarom haar pleidooi voor echte lastenverlichting voor middengroepen. Lees verder

8 mei 2019

Vakbondsacties: OV opnieuw plat voor pensioen

Werknemers bij de NS en het stadsvervoer in de drie grote steden gaan op dinsdag 28 mei de hele dag staken voor een goed pensioen. In andere sectoren roepen de vakbonden alle werkenden op om de dag erna het werk neer te leggen, tijdens de pensioenactiedag woensdag 29 mei. Op 15 mei houden de veiligheidssectoren een protestactie in Den Haag. Lees verder

5 mei 2019

VCP maakt film over pijnpunten pensioenstelsel

De VCP heeft een film gemaakt over de pijnpunten in de pensioenonderhandelingen. "De film laat klip en klaar zien waarom ja zeggen vorig jaar november geen optie was. Het gaat om knelpunten die in het pensioendebat onderbelicht blijven", zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. De film behandelt voor de VCP belangrijke onderdelen van de pensioenonderhandelingen, zoals pensioenopbouw, rekenrente, doorsneepremie. Lees verder

3 mei 2019

‘VCP werkt aan alternatief pensioenvoorstel’

De Telegraaf heeft gemeld dat de VCP aan een alternatief pensioenvoorstel werkt. De VCP kan bevestigen dat de VCP haar verantwoordelijkheid neemt in het pensioendebat door na te denken over concrete alternatieven. „Het denken staat niet stil", reageert VCP-voorzitter Nic van Holstein. „Maar het is te vroeg om er inhoudelijk iets over te zeggen. We zijn altijd bezig om oplossingen te bedenken, maar zoiets willen we eerst met onze partners bespreken."Lees verder