Symposium 2019

Symposium 7 november 2019:

Mededeling: door omstandigheden kan het VCP-symposium 2019 helaas niet doorgaan.

Symposium 2018
Op 29 november houdt de VCP haar jaarlijkse symposium, met als thema Vakbond van de toekomst, een frisse blik vooruit. Een bijeenkomst over brede maatschappelijke ontwikkelingen zoals flexibilisering en individualisering en de impact daarvan op de vakbeweging. Onze verenigingen komen zelf aan het woord, met ideeën, nieuwe wegen en oplossingen. Ook laten we ons inspireren, met vergezichten en boeiende analyses. Een middag dus over vakbonden, met gedeelde belangen.

Programma:

Introductie: prof. dr. Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht en kroonlid SER: aantrekkelijk blijven voor de werknemer, uitdagingen voor de vakbonden

Initiatieven vanuit de vakbeweging, met pitches van Bart Willems (De Unie), Erwin Koenen (ACP) en Yannick de Rooij (Jong Rabo)

Discussie: Een panel van bestuurders van vakorganisaties gaat in gesprek over de vakbeweging van de toekomst. Hoe brengen we elkaar verder?
Panelleden: Bart Willems (De Unie)
Erwin Koenen (ACP)
Yannick de Rooij (Jong Rabo)
Bart de Bart (SWOM)
Nikita van Lierop (KVMO – GOV|MHB)

Uitreiking van de award voor de 'Professional van het Jaar 2018'

Dagvoorzitter: Milo de Mol


Twitter:
#VCPsymposium
#vakbondvandetoekomst
#professionalvanhetjaar

Aanmelden:
Stuur een e-mail naar: info@vcp.nl. Vermeld daarbij uw naam en organisatie. Deelname is gratis Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Een routebeschrijving naar het SER-gebouw vindt u hier.


Symposium 2017

Op donderdagmiddag 23 november 2017 hield de VCP zijn jaarlijkse symposium, met als thema 'Arbeidsmarkt 2020-2025'.

Het werd een zeer boeiende bijeenkomst, waarbij de arbeidsmarkt van de toekomst vanuit diverse invalshoeken werd belicht. De sprekers zetten uiteen hoe volgens hen de arbeidsmarkt van de toekomst eruit gaat zien, tegen de achtergrond van technologische ontwikkelingen zoals digitalisering en zaken als toenemende onzekerheden.

De sprekers van dit jaar waren Robert Went (senior onderzoeker van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid), Leonard Polman (HR-consultant Optimus Acorro) , Kim Putters (directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau) en Nic van Holstein (voorzitter VCP).

Bijdragen symposium:

Presentatie (pdf.) van Robert Went

Presentatie (.pdf) van Leonard Polman

Presentatie (.pdf) van Kim Putters

Toespraak (.pdf) van Nic van Holstein

Voor het verslag van het symposium klik hier